miercuri, 17 februarie 2016

Insomnia, afectiune a omului modern?!


Numeroase studii efectuate de cercetatori din intreaga lume sustin ca, pentru mentinerea unei stari de sanatate, o persoana adulta are nevoie de aproximativ 7-8 ore de odihna pe timpul noptii.

Cu atat mai mult, omul modern, care traieste intr-o societata stresata si stresanta, are nevoie de odihna pe timpul noptii; dormim 1/3 din viaţă, deci somnul este foarte important pentru refacerea si mentinerea parametrilor normali de functionare, fizici si psihici, ai organismului.

Insomnia, adica reducerea duratei si calitatii somnului, are efecte negative considerabile asupra starii sanatate, mergand de la astenie fizica si psihica, reducerea vitezei de reactie, dificultati de concentrare si memorare, irascibilitate, pana la tuburari de comportament si personalitate; in timp, apare hipertensiunea arteriala, cardiopatia ischemica, gastrita, tulburari de tranzit intestinal; se pot dezvolta si tulburari de comportament alimentar (de obicei bulimie asociata cu obezitatea), tulburari de dinamica sexuala.Nu neglijati aceasta problema, s-a demonstrat ca persoanele care dorm mai putin de 6 ore au o rata a mortalitatii cu 30 % mai mare in comparatie cu cei care dorm 7-8 ore.

Dincolo de factorii cauzali sau favorizanti ai insomniei (legati de stilul de viata, alimentatie, afectiuni cronice generatoare de simptome tip durere (afectiuni reumatismale, neurologice, cancer), afectiuni psihice, in epoca noastra surmenajul fizic si psihic, stresul reprezinta principalele cauze care induc si mentin tulburarile de somn.

Persoanele cele mai afectate sunt cele tinere, hiperactivi profesional, asa-numitii workaholici, care au dezvoltat o adevarata dependenta de munca, care prelungesc exagerat de mult timpul acordat profesiei; la acestia, problemele din timpul zilei, stresul, raman „on-line” si acasa, provocandu-le, anxietate, tulburari de adormire, somn agitat, cosmaruri.


De ce terapia naturista ?
Terapiile naturiste sunt deosebit de benefice deoarece amelioreaza tulburarile de somn si in acelasi diminua si efectele negative ale stresului asupra corpului nostru fizic, psihic, emotional; au efecte durabile in timp, fara aparitia dependentei si a reactiilor adverse.

Ce produse naturiste sa alegem ?
Pe o piata invadata de mii si mii de produse destinate somnului, nu toate sunt naturale, unele nu au concentratii eficiente de substanta activa, nu au combinatii optime la dozaj adecvat...ca sa nu mai vorbim de produse incerte, a caror compozitie nu poate fi determinata, deoarece contin tot felul de plante asiatice, exotice, etc, necunoscute la noi.

De ce Dormax ?
Un produs eficient, suta la suta natural, actiunea sinergica a principiilor active atent dozate fiind cea care garanteaza un efect terapeutic maxim, in deplina siguranta.

Formula inovatoare si unica contine:
  • Melatonina (un hormon natural secretat de epifiza, ce regleaza ceasul intern al organismului, resincronizeaza ritmul veghe-somn) ; contribuie la atenuarea tulburarilor de somn prin reducerea timpului necesar pentru adormire
  • Plante cunoscute ca avand efecte relaxante, calmante, anti-stres, sedative si hipnotice-passiflora, mac californian, valeriana; aceste plante ajuta organismul sa diminue nivelul de anxietate, cresc capacitatea acestuia de adaptare la schimbarile climaterice; reduc timpul necesar adormirii si previn trezirile din timpul noptii.
  • Administrarea unei capsule seara, inainte de culcare, de preferat la aceeasi ora (pentru crearea unei rutine) cu evitarea surselor de zgomot, luminei si substantelor energizante (cafea, cola, ceai verde sau negru, etc), asigura un somn odihnitor, de calitate.


Trimiteți un comentariu

Adaugare comentariu

Tasteaza cuvantul cheie dorit si apasa ENTER